En bold i et træ - Seniorklubben

Seniorklubben
Gå til indhold

Hoved menu:

En bold i et træ

Lidt om regler
 

En bold i et træ.
Forleden dukkede et spørsmål op om, hvorledes man forholder sig, hvis en spillers bold efter et slag ender i et træ, og bliver deroppe.
Det vigtigt at huske, at det kun er spilleren selv, som må prøve at få fat på bolden. Er den til at nå med et jern eller en putter, kan spilleren blot slå til den og tælle slaget som et normalt slag. Kan spilleren ikke nå sin bold, nytter det ikke noget at kaste et jern op i træet for få bolden ned, ryste træet (hvis man kan det), eller benytte en fiskestang for at få sin bold. Der hvor bolden lander skal den spilles, men nu med to straffeslag, da den spilles fra et forkert sted.

Den rigtige løsning, er at erklære bolden uspillelig og benytte regel 28 Uspillelig bold, og betale med ét straffeslag.
Uspillelig bold har tre muligheder
1. Droppe bolden indenfor to køllelængder, fra hvor den ligger, ikke nærmere hullet.
2. Droppe på forlængelsen bagud af linien fra hullet til bolden.
3. Drop på det sted hvor sidste slag blev slået (tee op hvis det er på tee-stedet).

 
 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu